FAQ - NETATMO умен видео звънец

  • Марка: Netatmo
  • Кат. номер: NDB-EC

Често задавани въпроси и отговор на специалистите 

 

Свалете безплатно приложението Netatmo Security

 get it on appstoreget it on google play

 

*Видео за инсталация, вижте ТУК.

*Ръководство за употреба, вижте ТУК.

*Проверка за съвместимост, ТУК.

 

 

Подробно описание
Подробно описание

Обща функционалност

 

Как работи наблюдението при NETATMO Умен Видео звънец?

 

Умен видео звънец Netatmo e предназначен за видео разговори и предупреждения за наличие на хора пред входната Ви врата директно през телефона или друго смарт устройство и  ви позволява да подсигурите дома и да запазите семейството си в безопасност. Работи чрез приложението Netatmo Security, което може да свалите от за Apple и Android.

Има някой на вратата? Вижте през телефона си и говорете на живо, независимо дали сте у дома или на другия край на света. Вие сте в офиса? Дайте инструкции, за да не пропуснете доставка. И ако все още се приготвяте, направете комплимент на гостите и ги уведомете, че идвате!

Получавате незабавно видеообаждане на телефона, когато някой позвъни на вратата. Вие избирате дали да отговорите или не.

Повече от обикновен звънец на вратата. Функцията за интелигентно разпознаване на хора предотвратява ненужни сигнали: получавате известие в реално време на телефона, ако някой ви дебне около входната врата.

Натрапник ли е? Възпрете го незабавно при пълна безопасност, като използвате вградения високоговорител.

Преглеждайте видеоклипове с хора, които са натискали звънеца и всичко, което се е случило на прага ви, директно в приложението през телефон или таблет.

 

 

Умен видео звънец Netatmo работи ли през нощта или на тъмно?

 

Да, Умен видео звънец Netatmo продължава да снима с висока разделителна способност благодарение на инфрачервеното си нощно виждане.

Изключително качество на изображението. Камерата Full HD 1080p предлага оптимално качество на видеото, а функцията HDR се настройва към внезапни промени в осветлението, за да можете ясно да видите какво се случва пред дома ви.

24-часова защита с инфрачервено нощно виждане, така че винаги да може ясно да видите посетителите пред вратата си, дори в пълен мрак.

 
 

Инсталация

 

Как да инсталирате Умен видео звънец Netatmo

 

Интелигентно и директно - това е мисленето зад Умен видео звънец Netatmo. Тъй като е адаптиран към повечето енергийни системи, той е лесен за инсталация.

Ако вече имате жичен звънец с бутон, просто трябва да смените бутона и да запазите звънеца. След това само го свържете към вашия Wi-Fi.

Лесна инсталация в 5 стъпки:

  • Инсталирайте модула за звънец до съществуващия
  • Премахнете съществуващия бутон на вратата
  • Прикрепете монтажната плочата на стената пред вратата
  • Свържете проводниците
  • Закрепете видео звънеца към монтажната плоча пред вратата
 

Съвместим ли е Умен Видео звънец с моята съществуваща инсталация?

 

Умен Видео звънец е специално проектиран за монтаж на мястото на Вашата съществуваща звънчева инсталация. Следователно тя трябва да включва жичен бутон и звънец. Това е така, защото Умен Видео звънец използва наличните проводници, за да работи и използва и съществуващия ви звънец. Умен Видео звънец не работи с безжични звънци, работещи самостоятелно с батерии, и не замества съществуващ домофон или видеодомофон. При съмнения относно съвместимост с Вашата инсталация се обърнете към сертифициран Netatmo инсталатор за допълнителна проверка и/или информация. Ако търсите инсталатор, можете да се свържете със специалистите от БулСмарт ООД на:

https://bulsmart.bg/contact-information.html.

 

За да функционира Умен видео звънец се изисква съвместимост на следните електрически параметри на мястото на инсталация:

Напрежение: от 8 до 24 VAC и 230 VAC

Звънчев трансформатор: минимална мощност 8 VA

 

 

Вашият звънец е разположен в близост до вратата:

 

 

 

Вашият звънец е разположен в електрическото табло:

 

 

 

 

Включен ли е звънец е в комплекта на Умен видео звънец? Мога ли да запазя съществуващия?

 

Умен видео звънец не включва звънец, защото е проектиран да работи със съществуващия Ви жичен звънец, независимо дали е механичен или електронен.

 

 

Защо е необходимо да имате звънец?

 

Умен видео звънец е специално проектиран да се монтира на мястото на съществуващ жичен бутон при входната вратата и работи със съществуващия жичен звънец. Този звънец е необходим за Вашата инсталация, защото Умен видео звънец управлява директно неговата електрическа верига.  Когато някой натисне бутона на Умен видео звънец на вратата, реле затваря веригата на съществуващия такъв, предизвиквайки протичане на електричество за активирането му. Ако няма звънец, когато релето затвори веригата, може да се предизвика късо съединение и да се повреди Вашия Умен видео звънец.

 

 

Умен видео звънец на батерии ли работи или се включва в електрическата мрежа?

 

Умен видео звънец се захранва от кабелите на съществуващия Ви жичен звънец и затова не се нуждае от батерии, за да работи. Така че не е нужно да се притеснявате, че ще заменяте батерии през определено време.

 

 

Мога ли да инсталирам Умен видео звънец, без професионална помощ?

 

Да, Умен видео звънец е проектиран да бъде лесен за инсталиране. Ако обаче не сте квалифициран електро специалист и се притеснявате от идеята да пипате по електрическата инсталация, винаги можете да извикате сертифициран Netatmo инсталатор, който да монтира Вашия Умен видео звънец. Ако търсите квалифицирано лице, можете да се свържете със специалистите от БулСмарт ООД на: https://bulsmart.bg/contact-information.html

 

 

Как Умен видео звънец се свързва с интернет?

 

Умен видео звънец се свързва с интернет през домашната Ви Wi-Fi мрежа.

 

  

Инсталационно видео

 

 

 

  

 

Съвместим ли е Умен видео звънец Netatmo с гласови асистенти?

 

Да, Умен видео звънец Netatmo е съвместим с Apple HomeKit. Следователно можете да контролирате звънеца гласово. Приложението ще ви прикани да сканирате кода от картата в комплекта, за да генерира „set up“ код. Последният е уникален и не може да се генерира отново.

 

ВНИМАНИЕ! Съхранете го на сигурно място и не изхвърляйте картата за генерирането му.

 

 

 

Съхранение на данни

 

Има ли Netatmo достъп до моите данни?

 

В Netatmo гарантират, че правата върху личните Ви данни се спазват. Никой от Netatmo няма достъп до видеоклиповете Ви (на живо или вече записани). Всъщност, нито един от тези видеоклипове не се съхранява на Netatmo сървър. Само Вие имате достъп до тях.

 

 

Къде се съхраняват моите данни и как се защитават?

 

За разлика от повечето охранителни устройства, Умен видео звънец Netatmo не съхранява Вашите видеоклипове в облак. Прави го локално на криптирана 8GB MicroSD карта.

 

 

Какво е предимството на тази система?

 

Вашите данни са по-сигурни и само вие можете да получите достъп до тях. Ако желаете, можете също да прехвърлите видеоклипове си към Dropbox акаунт или FTP.

 

 

Какво се случва, когато картата ми MicroSD е пълна?

 

Когато MicroSD картата е пълна, най-старите кадри се изтриват и се заменят с най-новите автоматично.

 

 

Какво означава „Без абонамент“?

 

С Netatmo, тъй като Вашите видеоклипове се записват локално на MicroSD карта, а не в облака, съхранението на данни е напълно безплатно. Ето защо не е необходимо да се регистрирате към годишен или месечен абонамент.

Преглеждайте видеоклипове с хора, които са натискали звънеца и всичко, което се е случило на прага ви, директно в приложението през телефон или таблет. Локално съхранение на вашите видеоклипове на включената microSD карта. Можете да изберете автоматично да запазвате видеоклиповете си в личния си Dropbox или FTP сървър.

 

Повече за Умен видео звънец Netatmo, моля разгледайте тук.