Решението за топъл дом с по-малко разходи, автор Даниел Петров

3 декември 2020
Решението за топъл дом с по-малко разходи, автор Даниел Петров

публикация на webcafe:

https://webcafe.bg/ad-blok/reshenieto-za-topal-dom-s-po-malko-razhodi.html

 

С всеки изминал ден домовете ни стават все по-"умни".

Зад това определение стои онази интелигентна техника, която може да оптимизира всички възможни разходи в къщата или апартамента ни и да позволи по-бързото създаване на домашен уют.

Какво може да прави умният дом? Ако кажем всичко, най-вероятно ще преувеличим, но със сигурност можем да отбележим повишаващите се нива на сигурност и удобство - като се започне от възможността за интелигентен контрол над осветлението, мине се през все по-малките камери за контрол, роботизираните прахосмукачки, които чистят сами, когато ни няма, и се стигне до хладилниците, които ни напомнят какво трябва да купим. И не на последно място отоплението и всички нови решения, с които да направим разходите за него по-малки и жилището си максимално уютно.

 

Умният дом позволява да се контролират интелигентни устройства (отопление, осветление, щори, климатизация, поливане и др.), чрез приложение на смартфон, като можем да ги персонализираме и оптимизираме по най-удобния начин за себе си. Добрата новина е, че през последните години именно тази гама продукти става значително по-достъпна, а компаниите се стремят да разширят и подобрят колкото се може повече своите предложения.

 

Докато сме на темата за домашен уют и интелигентни решения, във фокуса ни попадат серията продукти на лидерите в областта NETATMO, част от Legrand Group, насочени изцяло към оптимизирането на зимните сметки за отопление, както и към поддържането на желаната от нас температура в дома.

 

В стартовия пакет ще открием 2 интелигентни термоглави за радиаторите, реле, няколко адаптера за радиатори в зависимост от това с какви отоплителни тела разполагаме, цветни лепила и батерии.

 

Термоглавите са подходящи за всеки тип радиатори (90% от използваните радиатори) без значение дали има централно или локално отопление.

 

Умният термостат NETATMO освен парното или котел може да регулира и температурата на топлата вода за битови нужди чрез OpenTherm комуникация със съвместими бойлери. Термостатът може да се свързва с кабел или безжично. Всичко това благодарение на приложението NETATMO Energy, което от своя страна е съвместимо с останалите решения за умен дом предлагани от Legrand, които използват апликацията Home + Control.

С тях пък е възможно управлението на електроинсталацията в дома и ежедневно да пестите електроенергия, без да правите компромис с комфорта си. Така имате всичко необходимо на едно място, без да превключвате и да се губите из различните приложения на телефона си.

 

Най-хубавото е, че докато повечето подобни устройства изискват намесата на експерт за инсталация, NЕТАТМО продуктите се инсталират от всеки потребител, като за целта компанията е създала специални видео уроци за максимално улеснение.

 

Веднъж щом приключите с кратката процедура - отнема не повече от 20 минути за онези млади техници, които за първи път ще видят отверка - следва и значително по-лесната част - сваляте безплатното приложение и там настройвате желаните температури, както и графика за отопление, и автоматично получавате абсолютен контрол на всеки радиатор у дома.

 

Веднъж щом инсталирате продуктите на NЕТАТМО, може да променяте настройките им от мобилния телефон, компютъра и практически всяко интелигентно устройство, което притежавате.

 

Днес всяка жилищна сграда разполага с изнесен термометър, който да определя колко точно енергия да подава от подстанцията към цялата сграда. NЕТАТМО уредите следят градусите навън, както и тези в помещението, което използвате. Всяка термоглава може да отчита отварянето на прозорци и тогава автоматично спира топлоподаването. Температурата се регулира на база слънчевата светлина, както и спрямо използването на самата стая. Достатъчно е да изберете най-приятната температура и след това интелигентните устройства NЕТАТМО ще се грижат за вашия комфорт.

 

Какво обаче можем да спечелим, освен минималистичната визия, която NЕТАТМО получава от дизайнера Филип Старк?

 

Както вече споменахме, интелигентните домове са насочени към по-добър контрол и оптимизиране на разходите и в това отношение въпросните термоглави се справят брилянтно.

 

С помощта на постоянния контрол всеки потребител може да избере каква температура да се поддържа у дома. В часовете, в които потребителят е на работа, на ваканция или просто не е във въпросната стая, нуждата от отопление в оптимален режим не е необходима.

 

 

Веднага можем да разиграем някои от основните сценарии: прибирате се от офиса след дълъг работен ден и още от колата дистанционно включвате радиаторите да започнат да загряват; очаквате гости и започвате да отоплявате всекидневната; имате малко дете и желаете температурата в неговата стая да бъде значително по-висока; отивате в командировка и от далеч преценявате спрямо температурата около дома ви дали той трябва да е по-затоплен или не, за да не се приберете в хладилник или да хабите излишна енергия.

 

Производителят е помислил за всички възможни варианти. Към този момент NETATMO пакетът може да се инсталира на 90% от отоплителните тела на пазара. И намира приложение както в домове с наличен котел, така и за домове с обща сградна инсталация.

 

Приятна подробност е, че докато мнозина си представят вариантите, в които могат спокойно да използват мобилния си телефон като дистанционно с особен обхват, NETATMO продуктите свободно кореспондират и с всички популярни домашни асистенти.

 

Интелигентните термоглави си общуват отлично със Siri, Google и Alexa. С гласова команда може да включите обичайните сутрешни режими, които например изискват затоплянето на банята, както и спалнята. Уведомявате, че се прибирате например и един от асистентите започва да затопля хола и кухнята, а когато дойде време за сън вече наблюдавате как енергията се пренасочва именно към стаята за отдих.

 

Системата предлага и оптимален вариант за създаването на график и откриването на най-добрия възможен сценарий за всеки потребител, като за целта са необходими отговорите на 5 въпроса, генерирани в приложението.

 

 

Според изчисленията, контролът на енергия и разумното ѝ разпределяне имат положително отражение и в крайния резултат - когато дойдат изравнителните сметки. 93% от потребителите съобщават за значително понижаване на годишните си разходи за отопление, а 97% допълват, че не са променили по никакъв начин своите зимни навици. 67% от клиентите на компанията заявяват, че лесният контрол на температурата е основната причина за покупка.

 

Нека погледнем ситуацията от малко по-различен ъгъл. До този момент най-честите промени, които правим по дома, са насочени към поставянето на външна и вътрешна изолация, както и подмяна на отоплителните тела, но значително по-рядко обръщаме внимание на контрола и разпределението на енергията.

 

Най-вероятно мнозина си спомнят и автомобилите, които се появиха с опцията да изключват двигателите, докато автомобилът е на място. Логиката беше, че след като автомобилът не се движи, няма нужда и от работата на двигателя.

 

 

Netatmo предоставят точно това - предлагат ни управление на интелигентни устройства и оптимизиране на разходите по възможно най-добрия за нас начин. От екологична гледна точка можем да бъдем сигурни, че пестим енергия, която няма да използваме. Не е задължително дори да поставяте някакви ограничения - разработеният софтуер може спокойно да адаптира температурата в дома ви спрямо тази навън. Нещо повече, умният термостат може да сподели, когато има неизправност в системата и подаването на енергия не е правилно. Също така ще сподели на потребителите и кога е време да започне отоплението на база изолацията на дома, показва история на използване и също така дава подробен отчет за целия отоплителен сезон.

 

Можете да откриете продуктите онлайн в Булсмарт

 

Елегантният дизайн на Метео станция Netatmo се вписва лесно и дискретно във всеки дом. С Метео станция Netatmo можете да анализирате минали и настоящи, вътрешни и външни данни за времето в графична форма (температура, влажност, налягане, CO2 и шум) за проследяване в реално време на обитаемата среда.

прочети още

Въпросите, които Ви вълнуват и отговорите, които заслужавате! Разгледайте подробни отговори на специалистите и се възползвайте от удължения промоционален период до 31.12.2020г.

прочети още

Настъпването на зимата всяка година кара мнозина българи да се запитат един много важен въпрос: как да отоплявам жилището си по-евтино и по-ефективно? Намерете отговор от специалистите на Legrand в dir.bg

прочети още

Често задавани въпроси и отговори за - Netatmo стартов пакет вентили за парно

прочети още

Стартов пакет - свързани радиаторни вентили, за централно отопление. За централно и локално (1 котел за множество апартаменти) топлоснабдяване, може да замени съществуващите термостати или механични вентили. Съвместим с 90% от радиаторите на пазара благодарение на 10-те адаптора включени в опаковката. Вентилите могат да бъдат монтирани хоризонтално или вертикално. Непрекъснато измерва температурата чрез 2 вградени сензора. Позволява управление на потока на горещата вода и прецизна настройка на температурата.

прочети още

От днес до неделя цените са "смарт" от БулСмарт! Вземете дo -30% отстъпка за десетки продукти, които ще улеснят Вашето ежедневие.

прочети още

Вече има решение, което Ви позволява пълен контрол върху източниците на отопление у дома, дори и отдалече. Свързан термостат NTH-PRO на иновативната компания Netatmo, част от семейството на Legrand е лесно решение за Вашето спокойствие. Гаранцията от 2+2 допълнителни години важи при разпространение само от оторизирани професионални партньори в мрежата на Legrand. Поръчайте през магазинът на БулСмарт за да получите професионално съдействие при стартирането на отдалечен контрол на Вашият котел за отопление, а именно: https://bulsmart.bg

прочети още

Гърмял ли e разклонител в ръката Ви? Изживяването е запомнящо се, стените са черни, уплахата силна! Ако не искате да Ви се случи отново се възползвайте от 20% намаление и безплатна доставка за качество с традиции на Legrand.

прочети още
Звънци Legrand
24 юли 2020

Комплектът радио звънци "Комфорт" от Legrand е подходящ за употреба в средно големи апартаменти или офис пространства. Ето някои от характеристиките: възможност за свързване на неограничен брой звънци към 1 бутон, обхват до 100 метра, 15 мелодии, IP44 защита на бутона.

прочети още

При покупка над 60 лв. Вашата доставка ще бъде подарък от нас до посочен офис на Спиди в страната.

прочети още

Включете се в нашата игра, като ни покажете любим летен изгрев!

прочети още

Оставете децата да опознаят дома и бъдете спокойни с Valena Life / Allure от Legrand и контактите с детска защита!

прочети още

Знаете ли, че с таговете за врати и прозорци Netatmo Pro можете да следите дали в дома Ви са останали отворени прозорец или врата и да си осигурите спокоен престой навън?

прочети още
Промо Код
23 юни 2020

Вземете промокод RAZK0620 и ползвайте отстъпка 15% за покупка на продукти Legrand!

прочети още

В сезона на ремонтите, освен майсторите – пуснете у дома безупречното качество и италианския стил на BTicino. Поръчайте до 22 юни.

прочети още

Ремонт с наелектризирани цени! Нека не изправяме косите при подмяна на електрото у дома!

прочети още

Gergana Georgieva е собственик на многофункционалния адаптор Шуко 2хUSB! Честито! Благодарим на всички участници в нашата първа игра. Очаквайте скоро следващото ни предизвикателство!

прочети още
Facebook игра
2 юни 2020

Включете всяко устройство на едно място с участие в нашата ИГРА! Играта продължава до 9.06.2020 г., а печелившият участник ще бъде обявен на 10.06.2020 г.

прочети още

Единствената интелигентна вътрешна камера, която може да разпознава лица и дава достъп до всичките й функции, без да правите допълнителни разходи за такси и абонаменти за поддръжка.

прочети още

Колко от Вас са абсолютно убедени, че професията, която са избрали, е тяхно призвание, напълно незаменимо с друго?

прочети още

Незабавно ще бъдете уведомени, ако човек или автомобил приближат Вашия имот! Netatmo е единствената умна Външна камера, която може да различава хора, животни и автомобили и Ви дава достъп до всичките й функции, без разходи за такси и абонаменти.

прочети още

Придайте на дома си блясък, модерна визия и стил! Декорирайте вашия офис с изящество и красота по италиански и немски стандарт! С цялостната модулна гама ключове и контакти Classia на доказания италиански производител Bticino, бранд на Legrand.

прочети още

Обстановката в света и опасността от Covid-19 ни принуди да изберем алтернативни решения за мястото, от което да работим. Офисът се премести вкъщи и се появи проблем с едновременното ползване на електронни устройства. Всички в домакинството имат неотложна работа – един учи, друг работи! Трябва да заредим устройствата си по едно и също време?

прочети още

Дълго време смарт технологиите, като интелигентните контакти, щори и осветление, се възприемаха като нестандартни, а инсталирането им се смяташе за сложно и скъпо занимание, изискващо специални познания, допълнително окабеляване, мрежови компоненти и програмиране на модули. Днес обаче, с развитието на технологиите и навлизането на безжичните комуникации, всичко това може да се постигне по-лесно, а изграждането на свързан дом е по-достъпно – като детска игра. Това коментираха за Инженер.bg от доказаната българска инженерингова фирма БулЕлектрик Груп и представиха иновативната серия жични и безжични ключове Valena Life / Allure with Netatmo Legrand.

прочети още

Отговор дава Netatmo Welcome камера ... Netatmo Welcome камера, защитава дома ви от взлом. Ако в дома Ви влезе крадец, Netatmo Welcome камера ще Ви изпрати сигнал за нарушител на телефона, снимка на натрапника и видео запис на неговия маршрут. Това допълнително засилва сигурността на вашия дом. Netatmo Welcome камера ги разпознава и изпраща снимка и/или видео на смартфона Ви, за да сте спокойни. Разбира се, можете да изключите записването и известията за членове на семейството, така че да не се чувстват като в Big Brother.

прочети още

Най-използвания контра-аргумент за прилагане на умни решения в дома, реално е страхът на хората от превес на техниката в техния живот. Всички сме чели поне един разказ на Азимов. Истината е, че времето от бъдещето в тези разкази дойде, но нищо от художествената измислица на великия автор още не се е случило.

прочети още

Дълго време екстри като умни контакти, щори, интелигентно осветление се приемаха като фантасмагория. Инсталирането на подобни технологии се приемаше за сложно и скъпо, но днес вече е лесно като детска игра.

прочети още

Световният производител на системи за автоматизация на жилищни и обществени сгради Vantage Controls, част от група Legrand, анонсира интеграция на гласовия интерфейс Alexa® на Amazon в ново приложение за контрол на дома,

прочети още

Какво е „умна къща“? Малко са хората, които биха признали, че всъщност не могат точно да обяснят смисъла на това понятие. Поканихме колегите от БулЕлектрик Груп, инженерингов партньор и дистрибутор на компаниите от семейството на Legrand и сертифициран системен интегратор на водещата в света система за сградна автоматизация Vantage Controls, за да разкажат пред ДигиталнаИндустрия.bg повече за новите интелигентни домове и защо страхът на хората от тях е напълно неоснователен ...

прочети още