Удължаване на помоцията с пакети за смарт отопление на дома

16 декември 2020
Удължаване на помоцията с пакети за смарт отопление на дома

Поради големия интерес към смарт пакетите от вентили и термостати за отопление на дома за централно / локално парно, подоготвихме отговор на най-често задаваните въпроси, както и удължаване на промоционалния период до 31.12.2020г.

 
FAQ - Netatmo стартов пакет вентили за парно
 

В какви случаи трябва да купя стартов пакет за централно отопление?

Пакетът за централно отопление е подходящ за домакинства, които нямат централен термостат и се отопляват от система за колективно отопление (споделен котел с други домакинства) или от топлофикация (централна топлопреносна мрежа от ТЕЦ, геотермален източник или когенерационна централа). В този случаи е възможно да имате до 20 интелигентни радиаторни вентила (радиатора) на инсталация – 1 стартов пакет с 2 интелигентни вентила и максимум до 18 допълнителни интелигентни вентила. За по-голям брой интелигентни вентили е необходим втори стартов пакет.

 

 

 

Как работят интелигентните радиаторни вентили?

Netatmo Смарт радиаторните вентили използват два вградени температурни сензора за измерване на температурата в помещението. Те сравняват температурата, измерена в стаята, със зададената такава, за да контролират потока на гореща вода към радиатора и така да достигнат желаната температура.

 

Мога ли да купя стартов пакет Netatmo с интелигентни радиаторни вентили, който да добавя към моя термостат Netatmo?

Не, тогава релето на термостата ще влезе в конфликт с релето включено в пакета. Ако вече имате термостат Netatmo, ще трябва да закупите един или повече допълнителни Netatmo интелигентни радиаторни вентила.

 

 

Какво е максималното разстояние между интелигентен Netatmo радиаторен вентил и релето?

До 100 метра на открито. Препоръчваме релето да бъде поставено в централна точка във вашия дом.

 

 

Могат ли Netatmo интелигентни радиаторни вентили да се монтират на всеки тип радиатор?

Netatmo Смарт радиаторните вентили са съвместими с 90% от предлаганите на пазара радиатори за отопление с топла вода. Съвместимостта зависи от корпуса на термовентила, монтиран на радиатора. Десет вида адаптери са включени в пакетите Smart Radiator Valve PRO (десет адаптера за всеки вентил). Съвместимост на вентилите с монтираните термоглави можете да проверите check.netatmo.com.

 

 

Какво ще стане, ако купя Netatmo интелигентните радиаторни вентили и след това установя, че радиаторите ми са в 10%, които не са съвместими?

Препоръчваме да се свържете със специалист по отопление, за да замените монтираните термовентили със съвместими с Netatmo. Проверете за съвместимост на check.netatmo.com

 
 
FAQ - Netatmo интелигентни радиаторни вентили
 

Имам няколко радиатора в една стая. Всеки от тях ли трябва да бъде оборудван с Netatmo интелигентни радиаторни вентили?

Интелигентния радиаторен вентил Netatmo Ви позволява да регулирате потока на гореща вода, циркулираща през радиатора. Ако имате повече от един радиатор в една и съща стая, препоръчваме монтиране на интелигентен радиаторен вентил на всички радиатори в стаята, така че да могат да се синхронизират и да осигурят постоянна температура при максимална ефективност.

 

 

Мога ли да оставя ръчни вентили в моята инсталация?

Ако вашата инсталация включва и ръчни вентили, можете или да ги оставите, каквито са, или да ги замените с интелигентни радиаторни ветили.

 

 

Мога ли да използвам различна марка термостат заедно с Netatmo интелигентните радиаторни вентили?

Не, защото различна марка термостат ще попречи на настройката и създаването на графици при допълнителните интелигентни радиаторни вентили.

 

 

Колко допълнителни Netatmo интелигентни радиаторни вентила мога да добавя към Netatmo термостата или към Netatmo пакета за централно отопление?

Ако вече имате Netatmo термостат, просто проверете настройките на приложението Netatmo Energy, за да видите колко допълнителни интелигентни радиаторни вентила можете да добавите. Ако монтирате нов термостат Netatmo или пакет за централно отопление, можете да добавите до 20 интелигентни радиаторни вентила в максимум 10 различни стаи.

 

 

Мога ли временно да загрея една стая до по-висока температура, когато Netatmo термостатът вече е достигнал зададената температура?

Да, можете да използвате функцията за увеличаване на зададената температура от приложението или директно от интелигентния радиаторен вентил Netatmo, за да отоплите временно помещението до по-висока температура. Функцията за ръчно усилване принуждава котела да се  активира и отменя създадения температурен график на интелигентния термостат Netatmo.

 

 

Мога ли да избера по-висока температура в моя температурен график за определена стая, въпреки че термостатът е в друга стая?

Да, но стаята ще се загрява в зависимост от избрания режим на работа:

  • В режим ECO допълнителните интелигентни радиаторни вентили Netatmo ще загряват помещението само ако в помещението с термостата също трябва да се загрее и няма да надвишат зададената температура.
  • В режим COMFORT допълнителните интелигентни радиаторни вентили Netatmo могат да активират отоплението чрез термостата, така че да могат да затоплят помещението, в което се намират, дори ако помещението с термостата не се нуждае от допълнително загряване.

Просто, интуитивно, без да се натрапват в личния ти живот, продуктите за сигурност на Netatmo ти помагат да поемеш пълен контрол над дома си! С умната вътрешна камера например получаваш сигнали в реално време на телефона в случай на нарушител в твоя дом. А вграденото лицево разпознаване гарантира личната неприкосновеност на семейството и дава възможност да деактивираш видеозаписите и известията за своите близки!

прочети още

БулСмарт организира разпродажба на разклонители, щепсели и адаптори с марка Legrand до 27 март 2023. По същото време можете да се възползвате и от 15% отстъпка за различни смарт продукти Netatmo и Bticino.

прочети още

От днес до неделя цените са "смарт" в БулСмарт! Вземете дo 35% отстъпка за десетки продукти, които ще улеснят Вашето ежедневие.

прочети още