Смарт модулиращ термостат Netatmo PRO

22 март 2022
Смарт модулиращ термостат Netatmo PRO

 

Какво означава OpenTherm?

Има два вида котли: традиционни и модулиращи.

За разлика от традиционния бойлер, модулиращият котел може да регулира температурата на водата в отоплителните кръгове, за да управлява прецизно температурата на дома.

За да направи това, той трябва да може да обменя сложна информация с термостата.

„OpenTherm“ е комуникационен протокол, който позволява на модулиращия бойлер и термостата да обменят информация, за да контролират както отоплението, така и битовата гореща вода.

 

 

Моята инсталация съвместима ли е със Смарт модулиращ термостат Netatmo PRO?

Смарт модулиращ термостат Netatmo PRO е проектиран да работи с вашия модулиращ котел Open Therm и да се възползва максимално от него.

Той контролира модулацията на котела и по този начин можете да се възползвате от режима на дистанционно управление, функцията за автоматично адаптиране, графика според вашите навици и фино настроеното регулиране (PID).

 

 

 

Какво е максималното допустимо разстояние между Смарт модулиращ термостат Netatmo PRO и релето?

Термостатът ще остане свързан към релето до 100 метра в открито пространство.

Моля, имайте предвид, че препятствия като стени, промени на подовото покритие и т.н. могат да намалят този диапазон.

 

 

Какво захранване използва Смарт модулиращ термостат Netatmo PRO?

Термостатът използва три батерии AAA (приложени в комплекта).

Животът на батерията е две години. Релето се включва в електрическата мрежа през адаптера на котела.

 

Мога ли да управлявам многозонова инсталация?

Да, ако инсталацията има няколко отоплителни кръга (напр. партер и първи етаж). Всяка зона трябва да се регулира или от Смарт термостат за котле NETATMO, Смарт модулиращ термостат Netatmo PRO или Смарт допълнителен радиаторен вентил NETATMO, в зависимост от вида на инсталацията. Това означава, че можете да задавате различни температури според зоните, за да осигурите по-голям комфорт и спестяване на енергия.

 

 

Възможно ли е да се създаде повече от един график за отопление?

Да, възможно е да създадете до десет различни графици за отопление. Един график може да управлява всичките ви зони едновременно. Пример: имате дете ученик в различни смени първи и втори срок. Можете да създадете графици:

- 1-ви срок и график - 2-ри срок, според нуждата да отоплявате определени помещения през деня, докато сте на работа;

- график събота и неделя - според нуждите и плановете за престой вкъщи;

- график - почивка, за времето, в което отсъствате повече време.

 

 

 

Как работи?

Техническите спецификации на Смарт модулиращ термостат Netatmo PRO

Описание на продукта - Програмируем термостат с интелигентни функции.

Дисплей от електронна хартия. Прозрачен куб от плексиглас, проектиран от Starck. Може да се персонализира с един от четирите налични цвята. Температурата може да се регулира директно от термостата. Проектиран само за вътрешна употреба.

  • Управлявате дистанционно вашия Смарт модулиращ термостат Netatmo PRO с помощта на смартфон, таблет или компютър. Можете също да го настроите ръчно, ако е необходимо.
  • Достигате до желаната температура в точното време благодарение на модулацията на OpenTherm и функцията за автоматично адаптиране, която отчита времето и характеристиките на отоплението на вашия дом.
  • Графикът за отопление ви спестява пари и отоплява дома ви до точната температура. Отивате на почивка? Задайте режим отсъствие и защита от замръзване.
  • Имате котел със системата OpenTherm? Смарт модулиращ термостат Netatmo PRO също така контролира подаването на битова гореща вода чрез отделен график. Ако ежедневието ви се промени, можете да активирате или деактивирате подаването на топла вода и/или да промените нейната температура дистанционно от вашия смартфон.
  • Проблем с вашия котел OpenTherm? Батериите скоро ще се изхабят? Функцията Auto-Care ви информира за точния проблем, открит чрез вашия смартфон и ви предупреждава.
  • Смарт модулиращ термостат Netatmo PRO е съвместим с повечето системи OpenTherm и модулиращи котли. Инсталирайте го където пожелаете в дома си.
  • Съвместимостта с Apple HomeKit ви позволява да го управлявате с гласа си.
  • С безупречния дизайн на Philippe Starck и четири цветни залепващи ленти, вашият Смарт модулиращ термостат Netatmo PRO се съчетава перфектно с декора на дома.
  • Отопление стая по стая: използвайте допълнителни смарт радиаторни вентили, за да включвате и изключвате радиаторите по отделно.

 

Размер на продукта - Термостат и реле: 83x83x22 мм

Сензори и измервания:

- Температура (измервания):

- Диапазон: 0°C до 50°C (± 0,1°C)

- Температура (зададена точка): Диапазон: 5°C до 30°C (± 0,5°C)

- Единици: само °C

 

Мощност 

Модулиращ термостат: 3 батерии AAA (до 2 години живот*)

Реле: 220/240 V

 

Настройка и съвместимост

Съвместим само с модулиращи котли OpenTherm.

OpenTherm управление на реле, без потенциал.

Ток на превключване: максимум 4 A

Превключващо напрежение: макс. 250 VAC

Превключваща мощност: максимум 120 VA (4A натоварване при 30V, 1A натоварване при 110V/120V или 0,5A натоварване при 220V/240V)

Фактор на мощността: cos ϕ > 0,8

 

Характеристики:

- Ток на превключване: 0.5A;

- Превключващо напрежение: max 250 VAC;

- Превключваща мощност: max 120 VA;

- Фактор на мощността: cos ϕ > 0,8.

- Захранване: 3 батерии AAA (2 години автономия) + Реле: 220/240 V.

- ErP Декларация за съответствие 2009/125 / EC.

 

Изисквания

Необходима е високоскоростна безжична интернет връзка.

Не се поддържат публични HotSpot.

 

Спецификации за свързване

Между релето и интернет кутията: Wi-Fi 802.11 b/g/n (2.4GHz).

Open/WEP/WPA/WPA2- личен (TKIP и AES).

Между термостата и релето: радио с дълъг обхват (868 MHz).

 

Безплатно приложение

Без абонаментна такса

 

Съвместимост на приложения

За да управлявате този аксесоар, поддържащ HomeKit, се препоръчва най-новата версия на iOS или iPadOS. Препоръчва се нова версия на Android с достъп до Google Play.

 

 

Изключително удобно - Смарт модулиращ термостат Netatmo PRO може да бъде прикрепен към стената или да се използва безжично.

След това можете удобно да го поставите, където пожелаете и да го преместите по всяко време. Регулирайте температурата директно на термостата или дистанционно от вашия смартфон или таблет.

Широко съвместим  с всякакви типове:

- бойлери,

- термо помпи,

- подово отопление. Позволява управление на отоплението в множество зони.

 

 

*Може да се използва заедно със Смарт допълнителни смарт радиаторни вентили Netatmo NAV-EN. Комбинирайте Смарт модулиращ термостат Netatmo PRO със Смарт допълнителните радиаторни вентили Netatmo, които могат да включват и изключват радиаторите сами. Настройте температурата стая по стая, за да отоплявате само там, където имате нужда, както ви е необходимо.

 

 

Свалете безплатно приложението Home + Control

 get it on appstoreget it on google play 

 

 

Нормативни документи и сертификати

Declaration of Conformity
Used Libraries
Erp Directive

Неволята учи!
27 септември 2022

Как да си помогнем сами и да повлияем на разхотите ни за отопление през наближаващия зимен сезон при „обещаните“ неконтролируемо високи цени на енергоносителите в Евпора и в частност България?

прочети още

Ако често сте далеч от дома си, най-вероятно имате притеснения дали всичко там е наред. Със смарт устройства за сигурност на Netatmo можете да сте напълно спокойни за своя дом! Те позволяват проследяване на всичко, което става вкъщи директно от смартфона, и то по лесен, интуитивен и ненатрапващ се в личния живот начин. Вътрешна камера, външна камера, сензори за врати и прозорци и още устройства за сигурност.

прочети още

Терминът „умен дом“ се отнася до интелигентните мрежи от различни устойства в дома, централно контролирани и наблюдавани с помощта на смартфони или таблети. Истинската добавена стойност на свързания дом се крие в интелигентното взаимодействие между различни устройства.

прочети още