• Начало »
  • Новини »
  • БулЕлектрик Груп: Да имаш умен дом е лесно – с ключове и контакти Valena™ Life / Allure с Netatmo!

БулЕлектрик Груп: Да имаш умен дом е лесно – с ключове и контакти Valena™ Life / Allure с Netatmo!

29 март 2020
БулЕлектрик Груп: Да имаш умен дом е лесно – с ключове и контакти Valena™ Life / Allure с Netatmo!

Пресата за нас:

 

Дълго време смарт технологиите, като интелигентните контакти, щори и осветление, се възприемаха като нестандартни, а инсталирането им се смяташе за сложно и скъпо занимание, изискващо специални познания, допълнително окабеляване, мрежови компоненти и програмиране на модули. Днес обаче, с развитието на технологиите и навлизането на безжичните комуникации, всичко това може да се постигне по-лесно, а изграждането на свързан дом е по-достъпно – като детска игра. Това коментираха за Инженер.bg от доказаната българска инженерингова фирма БулЕлектрик Груп и представиха иновативната серия жични и безжични ключове Valena Life / Allure with Netatmo Legrand.

 

„На пазара се появяват все по-интересни и удобни решения, които могат да се монтират на мястото на стандартен контакт или ключ, но разполагат с всичко необходимо веднага да заработят в мрежа и да се свържат и управляват с мобилни приложения. Серията Valena Life / Allure with Netatmo Legrand, която се предлага на пазара от БулСмарт – електронния магазин на БулЕлектрик Груп, и включва жични и безжични ключове за управление на щори, осветление, умни контакти, както и ключове с готови сценарии“, посочиха от БулЕлектрик Груп. Устройствата позволяват на потребителя във всеки един момент да управлява дома си – с едно докосване, от разстояние през мобилно приложение или гласови асистенти като Apple Siri, Amazon Alexa и Google Assistant.

 

„Жичните ключове и контакти изглеждат и се монтират както традиционните, но могат да комуникират помежду и да се управляват отдалечено. Valena Life / Allure с Netatmo Legrand предлага още безжични ключове, които се поставят на стената с помощта на двойнолепяща лента”, обясниха още от фирмата. Това дава възможност за избор на място за позиционирането им от потребителя, както и преместването им при необходимост, без да се налага преработка на съществуващата електро инсталация в дома и допълнително окабеляване, допълниха от БулЕлектрик Груп.

 

Valena Life / Allure with Netatmo Legrand може да се управлява и чрез безплатното мобилно приложение Home +Control, което е налично и на български език. То позволява контролиране на всички устройства, както и създаване на сценарии – например да се изключва цялото осветление при излизане, отдалечено изключване от мрежата на контакти (например, когато не сме сигурни дали сме изключили ютията), да се организират сценарии с различни действия (например да се симулира присъствие на хора) и др. Приложението също така позволява проследяване консумацията на енергия и изпраща известия при токов удар или спиране на захранването”, заявиха още от БулЕлектрик Груп.

 

 

Този тип устройства биха могли да се комбинират по най-различни начини, според индивидуалните изисквания на потребителя. Всеки може да направи само осветлението си „умно“ или само някои от контактите в дома си. Технологиите са подходящи за разнообразни цели, а конфигурирането им е лесно и не изисква намесата на специалист. Въпреки това, специалистите от фирмата са на разположение при избора на подходящ продукт или решение за Вашия дом. Освен това клиентите по всяко време могат да разширят конфигурацията, като добавят и още модули“, заявиха от БулЕлектрик Груп.

 

 

Лесен монтаж и гарантирано удобство

 

Серията свързани ключове и контакти Valena Life / Allure с Netatmo е подходяща за всеки дом и инсталация – съществуваща или нова. Веднъж инсталирана, към нея можете да добавяте различни жични и безжични продукти и решения. „Жичните продукти се монтират в конзола с дълбочина 40 mm и могат да заменят съществуващ конвенционален ключ или контакт. Безжичните ключове се фиксират на желаното от вас място с двойно лепяща лента, а при необходимост лесно могат да бъдат премествани, както и да се добавят още ключове, без да се разбиват стени и да се изисква допълнително окабеляване. Безжичните ключове се сдвояват с жичните с почукване върху тях, а светлинен индикатор Ви известява дали действието е прието. Това позволява управление на осветлението, отоплението, щорите или електрическите уреди“, обясниха специалистите от БулЕлектрик Груп.

 

 

Гамата Valena Life / Allure с Netatmo може да се допълни с професионалните решения на Netatmo: за сигурност – външни и вътрешни секюрити камери, сирени, датчици за дим, врати и прозорци, термостати и термоглави за радиатори. Всички професионални решения могат да се управляват както през приложенията за Valena Life / Allure с Netatmo, така и самостоятелно.

 

Ако искате да се запознаете нагледно с функционалността, ползите и удобствата, които предлага серията свързани ключове и контакти Valena Life / Allure с Netatmo, вижте видеото ТУК!

 

Повече информация за БулEлектрик Груп ООД и електронния магазин bulsmart.bg, марките, продуктите и услугите, които предлагат у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: БулEлектрик Груп, Legrand

 

Виж повече за статията на: https://www.инженер.bg/kip/reviews/

Елегантният дизайн на Метео станция Netatmo се вписва лесно и дискретно във всеки дом. С Метео станция Netatmo можете да анализирате минали и настоящи, вътрешни и външни данни за времето в графична форма (температура, влажност, налягане, CO2 и шум) за проследяване в реално време на обитаемата среда.

прочети още

Въпросите, които Ви вълнуват и отговорите, които заслужавате! Разгледайте подробни отговори на специалистите и се възползвайте от удължения промоционален период до 31.12.2020г.

прочети още

Настъпването на зимата всяка година кара мнозина българи да се запитат един много важен въпрос: как да отоплявам жилището си по-евтино и по-ефективно? Намерете отговор от специалистите на Legrand в dir.bg

прочети още

Често задавани въпроси и отговори за - Netatmo стартов пакет вентили за парно

прочети още

С всеки изминал ден домовете ни стават все по-"умни". Зад това определение стои онази интелигентна техника, която може да оптимизира всички възможни разходи в къщата или апартамента ни и да позволи по-бързото създаване на домашен уют.

прочети още

Стартов пакет - свързани радиаторни вентили, за централно отопление. За централно и локално (1 котел за множество апартаменти) топлоснабдяване, може да замени съществуващите термостати или механични вентили. Съвместим с 90% от радиаторите на пазара благодарение на 10-те адаптора включени в опаковката. Вентилите могат да бъдат монтирани хоризонтално или вертикално. Непрекъснато измерва температурата чрез 2 вградени сензора. Позволява управление на потока на горещата вода и прецизна настройка на температурата.

прочети още

От днес до неделя цените са "смарт" от БулСмарт! Вземете дo -30% отстъпка за десетки продукти, които ще улеснят Вашето ежедневие.

прочети още

Вече има решение, което Ви позволява пълен контрол върху източниците на отопление у дома, дори и отдалече. Свързан термостат NTH-PRO на иновативната компания Netatmo, част от семейството на Legrand е лесно решение за Вашето спокойствие. Гаранцията от 2+2 допълнителни години важи при разпространение само от оторизирани професионални партньори в мрежата на Legrand. Поръчайте през магазинът на БулСмарт за да получите професионално съдействие при стартирането на отдалечен контрол на Вашият котел за отопление, а именно: https://bulsmart.bg

прочети още

Гърмял ли e разклонител в ръката Ви? Изживяването е запомнящо се, стените са черни, уплахата силна! Ако не искате да Ви се случи отново се възползвайте от 20% намаление и безплатна доставка за качество с традиции на Legrand.

прочети още
Звънци Legrand
24 юли 2020

Комплектът радио звънци "Комфорт" от Legrand е подходящ за употреба в средно големи апартаменти или офис пространства. Ето някои от характеристиките: възможност за свързване на неограничен брой звънци към 1 бутон, обхват до 100 метра, 15 мелодии, IP44 защита на бутона.

прочети още

При покупка над 60 лв. Вашата доставка ще бъде подарък от нас до посочен офис на Спиди в страната.

прочети още

Включете се в нашата игра, като ни покажете любим летен изгрев!

прочети още

Оставете децата да опознаят дома и бъдете спокойни с Valena Life / Allure от Legrand и контактите с детска защита!

прочети още

Знаете ли, че с таговете за врати и прозорци Netatmo Pro можете да следите дали в дома Ви са останали отворени прозорец или врата и да си осигурите спокоен престой навън?

прочети още
Промо Код
23 юни 2020

Вземете промокод RAZK0620 и ползвайте отстъпка 15% за покупка на продукти Legrand!

прочети още

В сезона на ремонтите, освен майсторите – пуснете у дома безупречното качество и италианския стил на BTicino. Поръчайте до 22 юни.

прочети още

Ремонт с наелектризирани цени! Нека не изправяме косите при подмяна на електрото у дома!

прочети още

Gergana Georgieva е собственик на многофункционалния адаптор Шуко 2хUSB! Честито! Благодарим на всички участници в нашата първа игра. Очаквайте скоро следващото ни предизвикателство!

прочети още
Facebook игра
2 юни 2020

Включете всяко устройство на едно място с участие в нашата ИГРА! Играта продължава до 9.06.2020 г., а печелившият участник ще бъде обявен на 10.06.2020 г.

прочети още

Единствената интелигентна вътрешна камера, която може да разпознава лица и дава достъп до всичките й функции, без да правите допълнителни разходи за такси и абонаменти за поддръжка.

прочети още

Колко от Вас са абсолютно убедени, че професията, която са избрали, е тяхно призвание, напълно незаменимо с друго?

прочети още

Незабавно ще бъдете уведомени, ако човек или автомобил приближат Вашия имот! Netatmo е единствената умна Външна камера, която може да различава хора, животни и автомобили и Ви дава достъп до всичките й функции, без разходи за такси и абонаменти.

прочети още

Придайте на дома си блясък, модерна визия и стил! Декорирайте вашия офис с изящество и красота по италиански и немски стандарт! С цялостната модулна гама ключове и контакти Classia на доказания италиански производител Bticino, бранд на Legrand.

прочети още

Обстановката в света и опасността от Covid-19 ни принуди да изберем алтернативни решения за мястото, от което да работим. Офисът се премести вкъщи и се появи проблем с едновременното ползване на електронни устройства. Всички в домакинството имат неотложна работа – един учи, друг работи! Трябва да заредим устройствата си по едно и също време?

прочети още

Отговор дава Netatmo Welcome камера ... Netatmo Welcome камера, защитава дома ви от взлом. Ако в дома Ви влезе крадец, Netatmo Welcome камера ще Ви изпрати сигнал за нарушител на телефона, снимка на натрапника и видео запис на неговия маршрут. Това допълнително засилва сигурността на вашия дом. Netatmo Welcome камера ги разпознава и изпраща снимка и/или видео на смартфона Ви, за да сте спокойни. Разбира се, можете да изключите записването и известията за членове на семейството, така че да не се чувстват като в Big Brother.

прочети още

Най-използвания контра-аргумент за прилагане на умни решения в дома, реално е страхът на хората от превес на техниката в техния живот. Всички сме чели поне един разказ на Азимов. Истината е, че времето от бъдещето в тези разкази дойде, но нищо от художествената измислица на великия автор още не се е случило.

прочети още

Дълго време екстри като умни контакти, щори, интелигентно осветление се приемаха като фантасмагория. Инсталирането на подобни технологии се приемаше за сложно и скъпо, но днес вече е лесно като детска игра.

прочети още

Световният производител на системи за автоматизация на жилищни и обществени сгради Vantage Controls, част от група Legrand, анонсира интеграция на гласовия интерфейс Alexa® на Amazon в ново приложение за контрол на дома,

прочети още

Какво е „умна къща“? Малко са хората, които биха признали, че всъщност не могат точно да обяснят смисъла на това понятие. Поканихме колегите от БулЕлектрик Груп, инженерингов партньор и дистрибутор на компаниите от семейството на Legrand и сертифициран системен интегратор на водещата в света система за сградна автоматизация Vantage Controls, за да разкажат пред ДигиталнаИндустрия.bg повече за новите интелигентни домове и защо страхът на хората от тях е напълно неоснователен ...

прочети още