Спестяване на енергия с "умен дом" Legrand / Netatmo

3 декември 2022
Спестяване на енергия с "умен дом" Legrand / Netatmo

Намаляването загубата на енергия (и следователно средства) е едно от най-големите предимства на умния дом. Как се случва? Като адаптирате потреблението на енергия към собствените си навици, следите консумацията си и във всеки един момент, дори и далече от дома, можете да контролирате осветлението, отоплението и контактите вкъщи.

 

 

 

 

Дори и вече да сте вникнали в сметките за комунални услуги и да ги разбирате добре, проследяването и анализа на консумацията ви във времето е трудна. Да не говорим, че сметките изобщо не ви дават представа откъде идва най-високата дял, за да можете да регулирате потреблението си.

 

 

 

Умният дом ви дава възможност, без да променяте своите навици и без да спазвате някаква дисциплина в потреблението на електроенергия, така да организирате функционирането на системите у дома, че потреблението на енергия да е оптимално. Резултатът - намалени месечни разходи за енергия и грижа за природата чрез намаляване на въглеродния отпечатък.

 

 

 

 

Как се случва?

 

*В отделни статии ще проследим различните възможности за това.

 

 

Интелигентно отопление

 

 


 

С регулиране на отоплението у дома можем да постигнем средно подобрение от 7% в консумацията на енергия и то с намаляване на температурата само с 1°C.

 

В интелигентния дом управлението на отоплението е лесно. Можете да го направите чрез персонализирани сценарии като въведете график, съобразен с часовете, в които сте вкъщи. А когато няма никого у дома, температурата да се намалява до определен от вас праг.

 

Опасявате се от метеорологични изненади? Няма проблем, с няколко клика от приложението Home+ Control на Legrand и Bticino винаги можете да промените настройките, независимо дали сте вкъщи, на работа или на почивка. За ползващите AppleHome Kit смарт уредите Netatmo са прекрасен вариант за допълване към вече изградени навици на полване.

 
Независимо от вида на отоплението у дома, можете да го управлявате от разстояние чрез приложението Home + Control, гласово или ръчно. Разработени са интелигентни решения са за всяко жилище в зависимост от типа отопление.

 

Например, ако имате независимо отопление на котел, приложими са термостатът на Netatmo или термостатът на Bticino Smarther with Netatmo. И двете решения са съвместими с повечето типове котли (на газ, на дърва, на пелети), с термопомпи. Лесно се инсталират и имате възможност да разширите системата с допълнителни смарт термоглави за управление на температурата стая по стая.

 

За апартаменти на централно отопление или ТЕЦ умните термоглави Netatmo са идеално решение. Освен че създавате графици и управлявате от разстояние, друга умна функция на термоглавите Netatmo е, че автоматично изключват отоплението, когато отворите прозорец или включите климатик, за да няма загуби на енергия.

 

С новият термостат Smarter with Nеtatmo можете да управлявате не само термопомпи, котли и радиатори, но и климатиците у дома.

 
 

 

Измерване и управление на консумацията

 

 

За да бъдете още по-ефективни в оптимизирането на потреблението на електроенергия, умният дом ви дава възможност да следите подробно не само общата дневна, месечна или годишна консумация, но и консумацията на отделни енергоемки точки - напр. климатици, бойлер, котлони и т.н.

 

В умния дом на Legrand с приложението Home+Control (Google Play Store, App Store) можете да задавате и прагове на потреблението - както общото, така и на отделни елементи. Освен това, имате възможността да задавате приоритети, така че при превишаване на общо определеното потребление последователно да се изключват енергоемки точки.

 

Когато сте наясно колко, как и кога консумирате повече електроенергия и можете лесно да променяте настройки и да задавате прагове, бихте могли да постигнете приблизително 10% средно годишни спестявания от разходи за електроенергия.

 

Ако досега сте имали съмнения дали инвестицията в умен дом си заслужава, сигурни сме, че вече сте убедени, че е оправдана.

 

 

За повече информация и консултация с наши специалисти, вижте тук.

 

Просто, интуитивно, без да се натрапват в личния ти живот, продуктите за сигурност на Netatmo ти помагат да поемеш пълен контрол над дома си! С умната вътрешна камера например получаваш сигнали в реално време на телефона в случай на нарушител в твоя дом. А вграденото лицево разпознаване гарантира личната неприкосновеност на семейството и дава възможност да деактивираш видеозаписите и известията за своите близки!

прочети още

БулСмарт организира разпродажба на разклонители, щепсели и адаптори с марка Legrand до 27 март 2023. По същото време можете да се възползвате и от 15% отстъпка за различни смарт продукти Netatmo и Bticino.

прочети още

От днес до неделя цените са "смарт" в БулСмарт! Вземете дo 35% отстъпка за десетки продукти, които ще улеснят Вашето ежедневие.

прочети още