FAQ - NETATMO Welcome вътрешна камера

  • Марка: Netatmo

Често задавани въпроси и отговор на специалистите 

 

Свалете безплатно приложението Netatmo Security

 get it on appstoreget it on google play

 

*Видео за инсталация, вижте ТУК.

*Ръководство за употреба, вижте ТУК.

 

 

Подробно описание
Подробно описание

Обща функционалност

 

Как работи наблюдението при Смарт вътрешна камера Netatmo, NSC01-EU?

 

Смарт вътрешна камера Netatmo ви позволява да подсигурите дома и да запазите семейството си в безопасност. Чрез интегрираната си технология за лицево разпознаване тя идентифицира хората, които идват на вратата ви. Работи чрез приложението Netatmo Security, което може да свалите от за Apple и Android.

 

 

Мога ли да добавя няколко камери към една и съща къща или към същия акаунт в Netatmo?

 

Да, можете да инсталирате колкото искате камери и да ги контролирате от едно и също приложение (входна врата, детски спални и др.) В същото време, няколко души могат да имат достъп до един и същ акаунт.

 

 

Как действа лицевото разпознаване?

 

Когато Смарт вътрешна камера Netatmo идентифицира лице за първи път, то се маркира с въпросителен знак в приложението. Можете да създадете профил, давайки му име за човека и да конфигурирате настройки за конфиденциалност. След като профилът е запазен, камерата ще може да го разпознава и да ви известява за неговото присъствие. Можете да запазите до 32 лица.

 

 

Смарт вътрешна камера Netatmo работи ли през нощта или на тъмно?

 

Да, камерата продължава да снима с висока разделителна способност благодарение на инфрачервеното си нощно виждане.

 

 

Какво се случва, ако някой вземе камерата?

 

Получавате известие, което ви информира, че вашата Смарт вътрешна камера Netatmo е изключена. Който и да я вземе, няма да има достъп до данните и видеоклиповете Ви, ако няма идентификационния номер на потребителския Ви акаунт в Netatmo. Същото и за micro SD картата.

 

 

Инсталация

 

Как да инсталирате Смарт вътрешна камера Netatmo?

 

Смарт вътрешна камера Netatmo може да бъде инсталирана лесно само за няколко минути. Трябва да я поставите срещу входната си врата, да я свържете през WiFi и да изтеглите приложението Netatmo Security на смартфона Ви. След това можете да я конфигурирате с Вашите предпочитания и това е всичко. Последното можете да направите и с помощта на компютър или таблет.

 

 

Инсталационно видео

 

 

 

 

Как да инсталирате Смарт вътрешна камера Netatmo?

 

Забележка: Камерата трябва да е свързана към включения в комплекта захранващ кабел, по време на инсталационния процес. Използването на различен захранващ кабел може да попречи на коректнта й работа.

 

  • За инсталация чрез компютър - Отидете на welcome.netatmo.com. Изберете „алтернативна инсталация през компютър“ и след това „Инсталиране“.  Изтеглете инструкцията за инсталиране, отворете я и следвайте стъпките на екрана. Когато инсталирате камерата с компютър, камерата не се  включва към електрическо захранване. Просто я свържете към компютъра с помощта на включения в комплекта USB кабел (USB към микро-USB).

 

 

Каква е най-добрата позиция за Смарт вътрешна камера Netatmo?

 

В идеалния случай поставете камерата върху равна повърхност (маса, рафт и т.н.) на височина между 1 м и 1,5 м срещу входната врата. Това ще й позволи да улавя движение и да разпознава най-добре лицата на хората.

 

 

 

Съвместима ли е Смарт вътрешна камера Netatmo с Ethernet?

 

Да, Смарт вътрешна камера Netatmo може да бъде свързана към Интернет чрез Wi-Fi или Ethernet порта.

 
 

Конфигуриране

 

Предпочитания на потребителите

 

Чрез приложението можете да изберете информацията, която искате да запишете и за която искате да получавате известия. Например, можете да изберете да не бъдете заснемани, след като камерата ви разпознае. Вече можете да изтеглите нашето приложение, за да разгледате защитния интерфейс.

 

 

Камерата записва ли 24 часа на ден?

 

Когато Смарт вътрешна камера Netatmo е включена, тя е в непрекъсната готовност да записва средата около нея. Въпреки това, тя записва видеоклипове само, когато открие, че нещо се случва. Има три типа неща, които са повод за запис:

  • Камерата разпознава познато лице
  • Камерата открива непознато лице
  • Камерата засича движение; тя може да открие разликата между хора и животни и да ви уведоми според съответните настройки. От приложението можете да спрете или да възобновите наблюдението по ваше желание.

 

 

Съвместими ли са Смарт вътрешна камера Netatmo с водещите гласови асистенти на пазара?

 

Да, Смарт камери Netatmo (вътрешни и външни) са съвместими с Apple HomeKit, Google асистент и IFTTT. Следователно можете да контролирате камерата с гласа си. Възможно е също така да създадете персонализирани сценарии, така че да можете да я свържете с други интелигентни предмети в дома Ви.

 

 
Смарт вътрешна камера Netatmo - безплатно съхранение на данни
 

Има ли Netatmo достъп до моите данни?

 

В Netatmo гарантират, че правата върху личните Ви данни се спазват. Никой от Netatmo няма достъп до видеоклиповете Ви (на живо или вече записани). Всъщност, нито един от тези видеоклипове не се съхранява на Netatmo сървър. Само Вие имате достъп до тях.

 

 

Къде се съхраняват моите данни и как се защитават?

 

За разлика от повечето охранителни камери, Смарт вътрешна камера Netatmo не съхранява Вашите видеоклипове в облак. Прави го локално на криптирана 8GB MicroSD карта.

 

 

Какво е предимството на тази система?

 

Вашите данни са по-сигурни и само вие можете да получите достъп до тях. Ако желаете, можете също да прехвърлите видеоклипове си към Dropbox акаунт или FTP.

 

 

Какво се случва, когато картата ми MicroSD е пълна?

 

Когато MicroSD картата е пълна, най-старите кадри се изтриват и се заменят с най-новите автоматично.

 

 

Какво означава „Без абонамент“?

 

С Netatmo, тъй като Вашите видеоклипове се записват локално на MicroSD карта, а не в облака, съхранението на данни е напълно безплатно. Ето защо не е необходимо да се регистрирате към годишен или месечен абонамент. Можете също така да съхранявате видеоклиповете си безплатно на Dropbox акаунта Ви или на личния ви FTP сървър.