• Начало »
  • FAQ »
  • FAQ - Стартов пакет Смарт радиаторни термоглави и реле Netatmo

FAQ - Стартов пакет Смарт радиаторни термоглави и реле Netatmo

Често задавани въпроси и отговор на специалистите

 

 

Можете да свалите приложението Netatmo Energy безплатно

 get it on appstoreget it on google play

 

 

 

 

*Ръководство за употреба, вижте ТУК. 

*Ръководство за адаптори, вижте ТУК.

*Избор на подходящ адаптор, вижте ТУК.

*Инсталация, вижте ТУК.

*Проверка за съвместимост на вентилите, ТУК.

Подробно описание
Подробно описание

В какви случаи трябва да купя стартов пакет Смарт стартов пакет радиаторни термоглави и реле Netatmo NVP-EN?

Пакетът за централно отопление е подходящ за домакинства, които нямат централен термостат и се отопляват от система за колективно отопление (споделен котел с други домакинства) или от топлофикация (централна топлопреносна мрежа от ТЕЦ, геотермален източник или когенерационна централа). В този случаи е възможно да имате до 20 интелигентни радиаторни вентила (радиатора) на инсталация – 1 стартов пакет с 2 интелигентни вентила и максимум до 18 допълнителни интелигентни вентила. За по-голям брой интелигентни вентили е необходим втори стартов пакет.

 

 

Как работят Смарт стартов пакет радиаторни термоглави и реле Netatmo?

Смарт стартов пакет радиаторни термоглави и реле Netatmo използват два вградени температурни сензора за измерване на температурата в помещението. Те сравняват температурата, измерена в стаята, със зададената такава, за да контролират потока на гореща вода към радиатора и така да достигнат желаната температура.

 

 

Мога ли да купя Смарт стартов пакет радиаторни термоглави и реле Netatmo, който да добавя към моя Смарт термостат Netatmo?

Не, тогава релето на Смарт термостат Netatmo ще влезе в конфликт с релето включено в пакета. Ако вече имате Смарт термостат Netatmo, ще трябва да закупите един или повече допълнителни Смарт радиаторни термоглави Netatmo.

 

 

Какво е максималното разстояние между Смарт стартов пакет радиаторни термоглави и реле Netatmo?

До 100 метра на открито. Препоръчваме релето да бъде поставено в централна точка във вашия дом.

 

 

Могат ли Смарт радиаторни термоглави Netatmo да се монтират на всеки тип радиатор?

Смарт радиаторни термоглави Netatmo са съвместими с 90% от предлаганите на пазара радиатори за отопление с топла вода. Съвместимостта зависи от корпуса на термовентила, монтиран на радиатора. Десет вида адаптери са включени в пакетите Smart Radiator Valve PRO (десет адаптера за всеки вентил). Съвместимост на вентилите с монтираните термоглави можете да проверите check.netatmo.com.

 

 

Какво ще стане, ако купя Смарт стартов пакет радиаторни термоглави и реле Netatmo и след това установя, че радиаторите ми са в 10%, които не са съвместими?

Препоръчваме да се свържете със специалист по отопление, за да замените монтираните термовентили със съвместими с Netatmo. Проверете за съвместимост на check.netatmo.com