Какво всъщност е "Умен Дом"?

22 ноември 2022
Какво всъщност е "Умен Дом"?

Най-общо казано "умен дом" е централизирано управление на битовите системи у дома като осветление, електроуреди, отопление, видеонаблюдение и т.н. Основна цел е да улесним живота си като се разтоварим от рутинните задачи, които често са ни дори досадни.

 

 

Принципът на действие на системата за интелигентен дом се основава на команди. Удобството е, че командите могат да се задават физически /при взаимодействие с устройството или уреда/, гласово или чрез приложение в смартфона ни. Последната опция позволява само с натискане на няколко бутона да контролирате всички процеси на имота си от разстояние. Да, вече не е нужно да сте у дома, за да включите осветлението или да увеличите градусите на отоплението, да изключите бойлера или да видите на дисплея на телефона си кой звъни на вратата.

 

 

Още едно предимство на smart home е създаването на сценарии - можете например да зададете различни температури на отоплението в различните часови диапазони на деня или да включите бойлера половин час преди да се приберете, да вдигате щорите всеки делник в 7:30 часа, за да ви буди естествената светлина, а не будилник.

 

 

Legrand имат иновативен подход към концепцията "умен дом" - разглеждат я като отворена система, правят лесно интегрирането й без да се изискват системни промени. Можете да стартирате с един "умен" ключ за осветление и постепенно да надграждате според вашите индивидуални нужди и възможности. А с какво да надградите първия си умен ключ? Например с още умни ключове и контакти, за да управлявате осветлението, електроуредите и щорите, със система за сигурност на дома, с интелигентни термостати или термоглави, със звънец или видеодомофон, с умен контактор за бойлер... и мнооого повече!

 

 

 

 

* за повече подробности, изготвяне на спецификации или просто разясение може да ни потърсете тук.

 

 

 

От днес до неделя цените са "смарт" в БулСмарт! Вземете дo 35% отстъпка за десетки продукти, които ще улеснят Вашето ежедневие.

прочети още

Разклонител за мултимедийна зона, 4X2P защита Специален дизайн за перфектно вписване в мултимедийната зона и организиране на кабелите. Разклонителят за TV зона ви позволява да включите и захраните до 8 устройства и да организирате кабелите. Вашата мултимедийна зона никога не е била така добре организирана! Разклонителят може да защити цялото ви мултимедийно оборудване от мълнии благодарение на интегрираната си защита от пренапрежение.

прочети още

Идеалното решение за спалня или зони за почивка от Legrand. Адапторът има два 2x2P контакта отдолу и USB Тип A и USB Тип C от страни, както и стойка за смартфон.

прочети още