Какво всъщност е "Умен Дом"?

22 ноември 2022
Какво всъщност е "Умен Дом"?

Най-общо казано "умен дом" е централизирано управление на битовите системи у дома като осветление, електроуреди, отопление, видеонаблюдение и т.н. Основна цел е да улесним живота си като се разтоварим от рутинните задачи, които често са ни дори досадни.

 

 

Принципът на действие на системата за интелигентен дом се основава на команди. Удобството е, че командите могат да се задават физически /при взаимодействие с устройството или уреда/, гласово или чрез приложение в смартфона ни. Последната опция позволява само с натискане на няколко бутона да контролирате всички процеси на имота си от разстояние. Да, вече не е нужно да сте у дома, за да включите осветлението или да увеличите градусите на отоплението, да изключите бойлера или да видите на дисплея на телефона си кой звъни на вратата.

 

 

Още едно предимство на smart home е създаването на сценарии - можете например да зададете различни температури на отоплението в различните часови диапазони на деня или да включите бойлера половин час преди да се приберете, да вдигате щорите всеки делник в 7:30 часа, за да ви буди естествената светлина, а не будилник.

 

 

Legrand имат иновативен подход към концепцията "умен дом" - разглеждат я като отворена система, правят лесно интегрирането й без да се изискват системни промени. Можете да стартирате с един "умен" ключ за осветление и постепенно да надграждате според вашите индивидуални нужди и възможности. А с какво да надградите първия си умен ключ? Например с още умни ключове и контакти, за да управлявате осветлението, електроуредите и щорите, със система за сигурност на дома, с интелигентни термостати или термоглави, със звънец или видеодомофон, с умен контактор за бойлер... и мнооого повече!

 

 

 

 

* за повече подробности, изготвяне на спецификации или просто разясение може да ни потърсете тук.

 

 

 

Просто, интуитивно, без да се натрапват в личния ти живот, продуктите за сигурност на Netatmo ти помагат да поемеш пълен контрол над дома си! С умната вътрешна камера например получаваш сигнали в реално време на телефона в случай на нарушител в твоя дом. А вграденото лицево разпознаване гарантира личната неприкосновеност на семейството и дава възможност да деактивираш видеозаписите и известията за своите близки!

прочети още

БулСмарт организира разпродажба на разклонители, щепсели и адаптори с марка Legrand до 27 март 2023. По същото време можете да се възползвате и от 15% отстъпка за различни смарт продукти Netatmo и Bticino.

прочети още

От днес до неделя цените са "смарт" в БулСмарт! Вземете дo 35% отстъпка за десетки продукти, които ще улеснят Вашето ежедневие.

прочети още