Често задавани въпроси (FAQ)

?
FAQ - Netatmo външна камера

Функционира ли Netatmo външна камера през нощта или когато е тъмно?

 

Камерата работи, когато е тъмно, благодарение на инфрачервеното си нощно виждане и вградения мощен LED прожектор. Когато прожекторът е изключен, камерата продължава да следи внимателно Вашия имот в режим на инфрачервено нощно виждане. Прожекторът ще се включи автоматично, за да освети пътя Ви, когато камерата види, че се прибирате. Може също да се активира, за да възпре потенциални натрапници, когато те приближат до къщата Ви.

 

 

Какви са препоръките за монтаж на Netatmo външна камера?

 

За оптимална работа, инсталирайте камерата на височина от 2,5 до 4 метра (8 до 14 фута) с ъгъл на наклона около 30 °.

 

 

Къде се съхраняват данните ми и доколко са защитени?

 

За разлика от повечето други камери за сигурност, Умната Netatmo външна камера не съхранява вашите видеоклипове в облака. Те се съхраняват само локално върху криптирана 8GB MicroSD карта, включена в комплекта. Какво е предимството на тази система? Данните ви са по-сигурни и само вие имате достъп до тях. Ако желаете, можете да прехвърлите видеоклиповете в акаунта си на Dropbox или FTP.

 

 

Какво представлява интелигентният прожектор на Netatmo външна камера?

 

Горната част на вашата камера е прожектор. Използва ниско енергиен светодиод. Неговите 12W са еквивалентни на 120W халогенна прожекторна светлина, а интензитетът на светлината може да се регулира според Вашите нужди. Следвайки Вашите предпочитания той ще се включи при определени събития. Например, може да го настроите да се включва автоматично само, когато камерата открива хора или автомобили и да я държите изключена през останалото време, дори и да открие друго движение, като животно например.

 

 

Мога ли да променям интензитета на светлината?

 

Можете да адаптирате интензитета на светлината към Вашите нужди. Просто отворете менюто с настройки в горния десен ъгъл на приложението и докоснете съответната икона до „Прожектор“. Оттам използвайте горния плъзгач, за да регулирате интензитета. Ще видите как се променя в реално време. Приложението Netatmo Security, може да свалите от тук: за Apple и Android.

?
Smart Indoor Camera - Обща функционалност

Как работи наблюдението при Smart Indoor камера?

 

Netatmo Smart Indoor камера ви позволява да подсигурите дома и да запазите семейството си в безопасност. Чрез интегрираната си технология за лицево разпознаване тя идентифицира хората, които идват на вратата ви. Работи чрез приложението Netatmo Security, което може да свалите от за Apple и Android.

 

 

Мога ли да добавя няколко камери към една и съща къща или към същия акаунт в Netatmo?

 

Да, можете да инсталирате колкото искате камери и да ги контролирате от едно и също приложение (входна врата, детски спални и др.) В същото време, няколко души могат да имат достъп до един и същ акаунт.

 

 

Как действа лицевото разпознаването?

 

Когато Netatmo Smart Indoor камерата идентифицира лице за първи път, то се маркира с въпросителен знак в приложението. Можете да създадете профил, давайки му име за човека и да конфигурирате настройки за конфиденциалност. След като профилът е запазен, камерата ще може да го разпознава и да ви известява за неговото присъствие. Можете да запазите до 32 лица.

 

 

Netatmo Smart Outdoor камерата работи ли през нощта или на тъмнино?

 

Да, камерата продължава да снима с висока разделителна способност благодарение на инфрачервеното си нощно виждане.

 

 

Какво се случва, ако някой вземе камерата?

 

Получавате известие, което ви информира, че вашата Netatmo Smart Indoor камера е изключена. Който и да я вземе, няма да има достъп до данните и видеоклиповете Ви, ако няма идентификационния номер на потребителския Ви акаунт в Netatmo. Същото и за micro SD картата.

 

Повече за Netatmo Smart Indoor камера, моля разгледайте тук.

Очаквайте следващата публикация свързана с конфигурирането на Netatmo Smart Indoor камера.

?
Smart Indoor камерата - Инсталация

Как да инсталирате Smart Indoor камера?

 

Smart Indoor камерата може да бъде инсталирана лесно само за няколко минути. Трябва да я поставите срещу входната си врата, да я свържете през WiFi и да изтеглите приложението Netatmo Security на смартфона Ви. След това можете да я конфигурирате с Вашите предпочитания и това е всичко. Последното можете да направите и с помощта на компютър или таблет.

 

 

Инсталационно видео

 

 

 

 

Как да инсталирате Welcome вътрешна камера?

 

Забележка: Камерата трябва да е свързана към включения в комплекта захранващ кабел, по време на инсталационния процес. Използването на различен захранващ кабел може да попречи на коректнта й работа.

 

  • За инсталация чрез компютър - Отидете на welcome.netatmo.com. Изберете „алтернативна инсталация през компютър“ и след това „Инсталиране“.  Изтеглете инструкцията за инсталиране, отворете я и следвайте стъпките на екрана. Когато инсталирате камерата с компютър, камерата не се  включва към електрическо захранване. Просто я свържете към компютъра с помощта на включения в комплекта USB кабел (USB към микро-USB).

Забележка: След като бъде настроена, Welcome вътрешна камера не работи, когато е включена директно в USB порт.

 

 

Каква е най-добрата позиция за Smart Indoor камера?

 

В идеалния случай поставете камерата върху равна повърхност (маса, рафт и т.н.) на височина между 1 м и 1,5 м срещу входната врата. Това ще й позволи да улавя движение и да разпознава най-добре лицата на хората.

 

 

 

Съвместима ли е Smart Indoor камерата с Ethernet?

 

Да, Smart Indoor камерата може да бъде свързана към Интернет чрез Wi-Fi или Ethernet порта.

?
Netatmo Smart Indoor камера - Конфигуриране

Предпочитания на потребителите

 

Чрез приложението можете да изберете информацията, която искате да запишете и за която искате да получавате известия. Например, можете да изберете да не бъдете заснемани, след като камерата ви разпознае. Вече можете да изтеглите нашето приложение, за да разгледате защитния интерфейс.

 

 

Камерата записва ли 24 часа на ден?

 

Когато Smart Indoor камерата е включена, тя е в непрекъсната готовност да записва средата около нея. Въпреки това, тя записва видеоклипове само, когато открие, че нещо се случва. Има три типа неща, които са повод за запис:

  • Камерата разпознава познато лице
  • Камерата открива непознато лице
  • Камерата засича движение; тя може да открие разликата между хора и животни и да ви уведоми според съответните настройки. От приложението можете да спрете или да възобновите наблюдението по ваше желание.

 

 

Съвместими ли са Smart Indoor камерите с водещите гласови асистенти на пазара?

 

Да, Smart камери Netatmo (вътрешни и външни) са съвместими с Apple HomeKit, Google асистент и IFTTT. Следователно можете да контролирате камерата с гласа си. Възможно е също така да създадете персонализирани сценарии, така че да можете да я свържете с други интелигентни предмети в дома Ви.

 

Повече за Netatmo Smart Indoor камера, моля разгледайте тук.

Очаквайте следващата публикация свързана с инсталация на Netatmo Smart Indoor камера.

?
Smart Indoor Camera - Безплатно и сигурно съхранение на данни

Има ли Netatmo достъп до моите данни?

 

В Netatmo гарантират, че правата върху личните Ви данни се спазват. Никой от Netatmo няма достъп до видеоклиповете Ви (на живо или вече записани). Всъщност, нито един от тези видеоклипове не се съхранява на Netatmo сървър. Само Вие имате достъп до тях.

 

 

Къде се съхраняват моите данни и как се защитават?

 

За разлика от повечето охранителни камери, Smart Indoor Camera не съхранява Вашите видеоклипове в облак. Прави го локално на криптирана 8GB MicroSD карта.

 

 

Какво е предимството на тази система?

 

Вашите данни са по-сигурни и само вие можете да получите достъп до тях. Ако желаете, можете също да прехвърлите видеоклипове си към Dropbox акаунт или FTP.

 

 

Какво се случва, когато картата ми MicroSD е пълна?

 

Когато MicroSD картата е пълна, най-старите кадри се изтриват и се заменят с най-новите автоматично.

 

 

Какво означава „Без абонамент“?

 

С Netatmo, тъй като Вашите видеоклипове се записват локално на MicroSD карта, а не в облака, съхранението на данни е напълно безплатно. Ето защо не е необходимо да се регистрирате към годишен или месечен абонамент. Можете също така да съхранявате видеоклиповете си безплатно на Dropbox акаунта Ви или на личния ви FTP сървър.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас