Концепцията „Умен дом“

20 юли 2022
Концепцията „Умен дом“
 

Терминът „умен дом“ се отнася до интелигентните мрежи от различни устойства в дома, централно контролирани и наблюдавани с помощта на смартфони или таблети. Истинската добавена стойност на умния дом се крие в интелигентното взаимодействие между различни устройства. Чрез свързването на различните компоненти, Вашата смарт система контролира обичайните процеси по напълно автоматизиран начин, което гарантира по-голяма сигурност в и за Вашия дом, както и приятна и удобна атмосфера. Персонализирана. Дом, който отразява Вас и улеснява ежедневието Ви.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Умният дом с Valena Life / Allure with Netatmо е лесен  като детска игра

 

 

 

Домът е мястото, където човек гради бъдеще, където се прибира след тежък ден, където развива идеи за бизнеса си. Със смарт решенията предлагани от БулСмарт може да контролирате осветлението, температурата, щорите, електроуредите, включени в умните контакти, използвайки приложението Home + Control на Legrand през смартфона или таблета си.

 

Комфорт, сигурност, енергоспестяване и иновации – безжичната система за достъпна домашна автоматизация на Legrand, Valena Life / Allure with Netatmo Ви гарантира всичко това. Какви фунции предлага тази система и защо трябва да решим да си я закупим? Отговорите на тези въпроси и цялата необходима информация може да намерите при специалистите на Булсмарт или по-долу.

 

Възможността да изключите осветлението през телефона си, без дори да се налага да ставате от леглото, е само едно от  удобствата, които системата за домашна автоматизация може да осигури. Тази система обикновено се състои от много компоненти (жични и безжични). Запазвате разбира се и традиционната опция - ключ/контакт в стената.

 

 

 

Legrand BG - Умен дом

 

 

Стартовият пакет with Netatmo за създаване на Умен Дом включва контакт с gateway и безжичен сценариен master ключ „Излизам / Прибирам се“, а системата лесно може да се разширява с нови и различни елементи (например безжичен сценариен ключ „Събуждане / Заспиване“, смарт контакт, смарт ключ за щори, смарт ключ с опция димиране, други безжични ключове за управление). Безжичните ключове Ви позволяват да управлявате функции в дома си, от където пожелаете. Те могат да се инсталират навсякъде, без необходимост от кабели. Например, безжичният сценариен ключ Ви дава възможност да създадете персонализиран сценарий, който се активира във времето Ви за сън.


Забележително е и супер лесното инсталиране на системата. Не се изисква допълнително окабеляване или пробиване на стени. Всики жични модули са съвместими със стандартни конзоли с дълбочина 40 мм и могат да заменят стандартен ключ или контакт, дори да изглеждат като него.

 

 

 

Legrand BG - Умният дом с Valena Life / Allure with Netatmо

 

 

Системата Valena Life / Allure with Netatmo – какво предлага?

 

Системата може да се управлява от място или от разстояние. Управлението на продуктите with Netatmo е възможно благодарение на приложението Home + Control. От приложението може да управлявате продукти не само в основния си дом, но и такива, инсталирани в други домове (например вила, друго ваканционно или временно жилище). Постоянният достъп до приложението Ви позволява да следите в реално време състоянието на електрическите уреди в дома си, както и тяхната консумация.

 

Така, със системата на Legrand за умен дом, with Netatmo, вече не е необходимо да проверявате всички уреди преди излизане от вкъщи. Възможността да се изключат от разстояние предотвратява прекомерна електроконсумация, излишни тревоги или инциденти.

 

Инсталирането на тази система дава възможност да се спестят средства от месечните сметки. Също така можете да управлявате функциите на своя Умен Дом и гласово. Решението with Netatmо е съвместимо с гласовите асистенти Apple Siri, Google Assistant и Amazon Alexa, както и с Apple HomeKit.

 

 

 

Legrand BG - Умният дом с Valena Life / Allure with Netatmо

 

 

 

Приложението Home + Control – за да държите всичко под контрол!

 

Системата за създаване и управление на Умен Дом на Legrand гарантира не само комфорт и спестяване, но най-вече сигурност. Чрез приложението Home + Control може да симулираш присъствие в къщата си по време на дълго пътуване или почивка. Например, включване на осветлението докато сте извън дома си ще възпира потенциални кражби. Можете да създавате и сценарии според потребностите си. Например сценарий „Излизам“ изключва осветлението и уредите в цялата къща преди да излезете, но пък дава шанс на рибките в аквариума, като оставя помпата там включена.

 

Още едно удобство е и възможността да бъдете предупредени за всяка неизправност на домакински уред, включен в умен контакт. Ако сте извън дома и по някаква причина хладилникът спре да работи, получавате известие на смартфона Ви. При зададен праг на електроконсумацията и приоритет на електроуредите, системата може да предупреди при внезапно спиране на електрозахранването. Същото важи и за блокиращ клапан във водопроводната мрежа, който спира водата, когато не сте вкъщи и наводнението става невъзможно. Тук и Вие, и съседите и застрахователите ще останете щастливи.

 

 

 

 

Valena Life / Allure with Netatmo

 

Oсветление, отопление или щори. Всички продукти се подчиняват на командите, заедно или по отделно. Серията Valena Life/Allure с Netatmo е създадена, за да осигури удобство, сигурност за дома и семейството и да оптимизира разхода на енергия. Моделирането и управлението на „умния дом“ вече е максимално улеснено – от дистанция и с гласови команди.

 

 

Продуктите от система Умен дом на LegrandValena Life with Netatmo може да видите на живо и/или  да закупите от БулСмарт ООД и през електронния ни магазин - тук.

Просто, интуитивно, без да се натрапват в личния ти живот, продуктите за сигурност на Netatmo ти помагат да поемеш пълен контрол над дома си! С умната вътрешна камера например получаваш сигнали в реално време на телефона в случай на нарушител в твоя дом. А вграденото лицево разпознаване гарантира личната неприкосновеност на семейството и дава възможност да деактивираш видеозаписите и известията за своите близки!

прочети още

БулСмарт организира разпродажба на разклонители, щепсели и адаптори с марка Legrand до 27 март 2023. По същото време можете да се възползвате и от 15% отстъпка за различни смарт продукти Netatmo и Bticino.

прочети още

От днес до неделя цените са "смарт" в БулСмарт! Вземете дo 35% отстъпка за десетки продукти, които ще улеснят Вашето ежедневие.

прочети още