Защо да направите дома си умен или предимствата на Smart Home?

24 ноември 2022
Защо да направите дома си умен или предимствата на Smart Home?

Комфортът "умен дом"

 

Умният дом е лесен за използване, за управление и за поддръжка.

Това е възможност да адаптирате дома си към своя начин на живот. Технологиите поемат рутинни действия у дома, за да се насладите по-пълноценно на общуването с най-близките. Най-често го описват като се представя като начин да мързелувате. Става ви хладно и можете с една гласова команда, без да мръднете от дивана, да увеличите температурата в дневната. В умния дом не се става от леглото, за да светнете или угасите осветлението. Правите го с гласова команда или през приложението в телефона.

 

 

 

Горното разбира се, във времена на все по-заседнал начин на живот, не е аргумент!

 

 

По-ценни са възможностите за създаване на предварителни сценарии, с помощта на които можете да заложите на системата да извършва множество действия с или без вашето физическо присъствие и/или директна намеса.

 

 

 

 

 

Например:

Ако сме на работа, а детето ни е половината от деня само у дома, то може да зададем точни и различаващи се настройки за всяка една стая, почасово и то само с няколко клика на телефона.

Ако не сме създали автоматичен график, то малко преди да си тръгнем за вкъщи в края на работния ден, можем да повишим дистанционно температурата в хола, кухнята или спалнята. Всичко това може да се избегне ако зададем график, който сам си следи външната и вътрешна температура, отчита и сравнява с въведеното от нас и контролира кога да достигне до желаното. Така, ако сте задали температура в хола 24 градуса за 18.30 часа, но навън е 18, то радиаторната глава ще изчисли сама кога да започне да нагрява, така че да се получи търсения резултат по заданието. Различно ще бъде изчислението и продължителността на нагряване на радиаторите, ако външната темрература е 12 градуса. Тук именно специалистите намират най-голямото предимство за спестяване в сравнение с конвенционалните термоглави.

 

 

 

Предварително зададен сценарий може да изключва осветлението и избрани от вас контакти в точно определен час.

Най-често срещаните сценарии са ПРИБИРАМ СЕ/ИЗЛИЗАМ и ДЕН/НОЩ. Така, когато излизате от вкъщи никога няма да има излишно светещи лампи и забравена включена ютия или фурна, които да ви притесняват цял ден. С избирането на режим ИЗЛИЗАМ ще деактивирате работата на предварително вкарани в графика консуматори на електроенергия, освен разбира се хладилника, аквариума с рибки и прочие. Но с интелигентните продукти на Legrand можете да правите и персонализирани сценарии, съобразени с вашия личен график - работното ви време, час на излизане от дома сутрин, час на прибиране вечер, желан час за събуждане през уикенда и т.н. А ако ви се случи нещо непредвидено, което не е в предварителния ви график, лесно можете да промените сценария само с няколко клика в приложението, където и да сте. Ръчното регулиране остава, защото все пак трябва да можем да си пуснем лампата и без телефон.

 

Удобството да премествате ключове, където пожелаете, без да се налага да къртите стени и да копаете нови дупки за розетки може да ви изглежда невероятно, но си е факт. С безжичните умни ключове на Legrand е възможно. Свободни сте да променяте интериора като размествате мебелите или ги сменяте с нови. А позицията на ключовете - оставете за накрая. Монтажът на безжичните умни ключове на Legrand и Bticino става с двойнолепящо.

 

Да не забравим и димирането на осветлението - перфектна възможност да създадете подходящо осветление за всяка ситуация - дали ще четете книга, дали ще гледате телевизия или пък имате гости, романтично ви е или сте готови за купон - настройвате лесно осветлението към настроението си в момента.

 

Комфортът, който ви дава умният дом, се простира и извън дома - с възможността да получавате известия за събития като напр. забравени светлини, спряло захранване на хладилника, претоварен ел. кръг и други. А вие имате приложение, през което можете да реагирате веднага. Не звучи ли като приказка?!

 

 

* оставаме на разположение за въпроси и уточнения на контактите тук.

 

Просто, интуитивно, без да се натрапват в личния ти живот, продуктите за сигурност на Netatmo ти помагат да поемеш пълен контрол над дома си! С умната вътрешна камера например получаваш сигнали в реално време на телефона в случай на нарушител в твоя дом. А вграденото лицево разпознаване гарантира личната неприкосновеност на семейството и дава възможност да деактивираш видеозаписите и известията за своите близки!

прочети още

БулСмарт организира разпродажба на разклонители, щепсели и адаптори с марка Legrand до 27 март 2023. По същото време можете да се възползвате и от 15% отстъпка за различни смарт продукти Netatmo и Bticino.

прочети още

От днес до неделя цените са "смарт" в БулСмарт! Вземете дo 35% отстъпка за десетки продукти, които ще улеснят Вашето ежедневие.

прочети още