Защо да направите дома си умен или предимствата на Smart Home?

24 ноември 2022
Защо да направите дома си умен или предимствата на Smart Home?

Комфортът "умен дом"

 

Умният дом е лесен за използване, за управление и за поддръжка.

Това е възможност да адаптирате дома си към своя начин на живот. Технологиите поемат рутинни действия у дома, за да се насладите по-пълноценно на общуването с най-близките. Най-често го описват като се представя като начин да мързелувате. Става ви хладно и можете с една гласова команда, без да мръднете от дивана, да увеличите температурата в дневната. В умния дом не се става от леглото, за да светнете или угасите осветлението. Правите го с гласова команда или през приложението в телефона.

 

 

 

Горното разбира се, във времена на все по-заседнал начин на живот, не е аргумент!

 

 

По-ценни са възможностите за създаване на предварителни сценарии, с помощта на които можете да заложите на системата да извършва множество действия с или без вашето физическо присъствие и/или директна намеса.

 

 

 

 

 

Например:

Ако сме на работа, а детето ни е половината от деня само у дома, то може да зададем точни и различаващи се настройки за всяка една стая, почасово и то само с няколко клика на телефона.

Ако не сме създали автоматичен график, то малко преди да си тръгнем за вкъщи в края на работния ден, можем да повишим дистанционно температурата в хола, кухнята или спалнята. Всичко това може да се избегне ако зададем график, който сам си следи външната и вътрешна температура, отчита и сравнява с въведеното от нас и контролира кога да достигне до желаното. Така, ако сте задали температура в хола 24 градуса за 18.30 часа, но навън е 18, то радиаторната глава ще изчисли сама кога да започне да нагрява, така че да се получи търсения резултат по заданието. Различно ще бъде изчислението и продължителността на нагряване на радиаторите, ако външната темрература е 12 градуса. Тук именно специалистите намират най-голямото предимство за спестяване в сравнение с конвенционалните термоглави.

 

 

 

Предварително зададен сценарий може да изключва осветлението и избрани от вас контакти в точно определен час.

Най-често срещаните сценарии са ПРИБИРАМ СЕ/ИЗЛИЗАМ и ДЕН/НОЩ. Така, когато излизате от вкъщи никога няма да има излишно светещи лампи и забравена включена ютия или фурна, които да ви притесняват цял ден. С избирането на режим ИЗЛИЗАМ ще деактивирате работата на предварително вкарани в графика консуматори на електроенергия, освен разбира се хладилника, аквариума с рибки и прочие. Но с интелигентните продукти на Legrand можете да правите и персонализирани сценарии, съобразени с вашия личен график - работното ви време, час на излизане от дома сутрин, час на прибиране вечер, желан час за събуждане през уикенда и т.н. А ако ви се случи нещо непредвидено, което не е в предварителния ви график, лесно можете да промените сценария само с няколко клика в приложението, където и да сте. Ръчното регулиране остава, защото все пак трябва да можем да си пуснем лампата и без телефон.

 

Удобството да премествате ключове, където пожелаете, без да се налага да къртите стени и да копаете нови дупки за розетки може да ви изглежда невероятно, но си е факт. С безжичните умни ключове на Legrand е възможно. Свободни сте да променяте интериора като размествате мебелите или ги сменяте с нови. А позицията на ключовете - оставете за накрая. Монтажът на безжичните умни ключове на Legrand и Bticino става с двойнолепящо.

 

Да не забравим и димирането на осветлението - перфектна възможност да създадете подходящо осветление за всяка ситуация - дали ще четете книга, дали ще гледате телевизия или пък имате гости, романтично ви е или сте готови за купон - настройвате лесно осветлението към настроението си в момента.

 

Комфортът, който ви дава умният дом, се простира и извън дома - с възможността да получавате известия за събития като напр. забравени светлини, спряло захранване на хладилника, претоварен ел. кръг и други. А вие имате приложение, през което можете да реагирате веднага. Не звучи ли като приказка?!

 

 

* оставаме на разположение за въпроси и уточнения на контактите тук.

 

Разклонител за мултимедийна зона, 4X2P защита Специален дизайн за перфектно вписване в мултимедийната зона и организиране на кабелите. Разклонителят за TV зона ви позволява да включите и захраните до 8 устройства и да организирате кабелите. Вашата мултимедийна зона никога не е била така добре организирана! Разклонителят може да защити цялото ви мултимедийно оборудване от мълнии благодарение на интегрираната си защита от пренапрежение.

прочети още

Идеалното решение за спалня или зони за почивка от Legrand. Адапторът има два 2x2P контакта отдолу и USB Тип A и USB Тип C от страни, както и стойка за смартфон.

прочети още

Просто, интуитивно, без да се натрапват в личния ти живот, продуктите за сигурност на Netatmo ти помагат да поемеш пълен контрол над дома си! С умната вътрешна камера например получаваш сигнали в реално време на телефона в случай на нарушител в твоя дом. А вграденото лицево разпознаване гарантира личната неприкосновеност на семейството и дава възможност да деактивираш видеозаписите и известията за своите близки!

прочети още